Özet Bilgi:
Mesir macunu ülkemizde yıllardır popüler olan, pek çok kişinin favorisi besin takviyesi olmakta ve son derece özel baharatların karışımlarından oluşturulmuş karışık bir bitkisel besindir. Mesir macunu halk arasında şifa macunu olarak da bilinmektedir. Bununla beraber tarihi çok eskilere dayanan bu macun için 1539 yılından beri Mesir Macunu Festivali bile kutlanmaktadır. İçeriğinde bulunan baharatların her birinin birbirinden farklı ve özel içeriği olması dolayısıyla kombo etkisi yaratan bir bitkisel besindir. Göğüs problemlerinden, sindirim problemlerine, romatizma ve eklem ağrıları şikayetlerinden, mide şikayetlerine kadar pek çok alanda tercih edilen bu macunun asıl amacının enerji, güç ve kuvvet vermesi olduğu bilinmektedir. Doğru ölçüde ve uygun zamanlamalar ile tüketildiğinde zararlı bir gıda olmayan mesir macunu ne yazık ki fazla tüketildiğinde gastrit, ülser ve basur gibi sorunlara sebep olabilir.
Mesir macunu içerisinde yaklaşık 40-45 farklı çeşit baharat bulunuyor demiştik. Bunlardan önemli olanları Zencefil, Zulumba, Kremtartar, Kişniş, Kebabiye, Havlıcan, Anason, Hindistan Cevizi, Hıyarşembe, Çam sakızı, Zafiran, tarçın, Udülkahır, Çöpçini, Hardal, Eskir oluyor. Bu ve benzeri daha pek çok farklı çeşitte baharattan oluşan mesir macunu besin değeri bu nedenle son derece zengindir. Fakat mesir macununu karaciğer, mide, mesane, obezite ve şeker problemi olan kişilerin dikkatli tüketmeleri ve aşırı miktarda yememeleri tavsiye edilmektedir. Son derece zengin ve baharatların kombosundan oluşan bu macunu dikkatli tüketmek önemlidir.
Mesir macunu günlük olarak tüketilmeye uygun bir doğal bitkisel besin takviyesidir. Günlük 3 tatlı kaşığından fazla tüketilmemesi önerilen bu besini her gün dilerseniz kahvaltınızdan sonra tüketebilirsiniz. Baharatların mikrop kırıcı, mide yatıştırıcı, iştah açıcı, süt arttırıcı ve idrar yolları gibi problemlere olan etkisinden dolayı mesir macunu da şifa kaynağı bir besin olabiliyor. Özellikle kış aylarında bağışıklığımızı güçlendirmek adına aldığımız bitkisel takviyelerden olan mesir macunu pek çok kişinin vazgeçemediği bir besindir. Kendine has lezzeti ile insanların favorisi olmaktadır. Mesir macununu seri ve kuru bir ortamda muhafaza etmeniz gerekmektedir.
Kullanım Şekli:
İlgili yasa ve yönetmelikler gereği bitkisel destek ürünleri ile ilgili, hastalık adı veya endikasyon belirterek tanıtım yapılmamaktadır.